top of page

Vuoden 2012 retrospektiivi

Retrospektiivi on tehokas työkalu myös pienen yrityksen kehittämiseen. Tässä yhteenvetoni päättyneestä vuodesta ennen katseen kääntämistä eteenpäin.

Mikä meni hyvin vuonna 2012

Kulunut vuosi oli itselleni yrittäjänä tähän astisista antoisin. Sain ohjata monipuolisia Agile/Scrum/Lean-kursseja ja valmennuksia, syvensin osaamistani ja kehitin yhteistyötä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Lisäksi sain uusia asiakkaita ja pääsin tavoitteisiini. Kesällä vein opettajalleni Ken Schwaberille Suomen tuliaisina Angry Birds -pehmoleluja liittyen Scrumin perinteiseen Chickens & Pigs -tarinaan, josta on tosin pitkälti luovuttu turhan vastakkainasettelun vähentämiseksi. Mestaria nauratti.

Myyntityön tehostamiseksi julkaisin hinnastoni sekä verkkopohjaisen varauskalenterin, josta näet reaaliajassa vapaat kurssi- ja valmennusajat. Molemmat uudistukset säästävät merkittävästi omaa ja asiakkaitteni aikaa, koska yleensä halutaan tietää paljonko kurssi tai valmennus maksaa ja milloin olisi aikaa. Nyt tarjoukseksi riittää useimmiten kaksi ylläolevaa linkkiä ja lyhyt puhelinkeskustelu tai tapaaminen.

Verkkoviestinnässä siirryin henkilökohtaiseen brändiin. Mielestäni pääsääntöisesti yksin toimivan yrittäjän ei kannata piiloutua firmansa taakse, vaan esiintyä avoimesti nimellään. Edustan mieluummin itseäni kuin yritykseni brändiä, joka tarjoaa mahdollisuuden myös monipuolisempaan viestintään. Tästä oivalluksesta erityiskiitos ystävälleni ja luottograafikolleni Ville Terämälle. Verkkosivuilleni kertyi vuonna 2012 noin 22.000 sivulatausta, joka on yli tuplamäärä vuoteen 2011 verrattuna.

Kurssipalautteissa siirryin käyttämään Net Promoter Scorea. Siinä kysytään “kuinka todennäköisesti suosittelisit kurssia ystävällesi asteikolla 1-10?” Tulos saadaan vähentämällä ysien ja kymppien eli “aktiivisten suosittelijoiden” prosentuaalisesta osuudesta alle seiskojen prosentuaalinen osuus. Tuloksen asteikko on -100 – +100 ja erinomaisena pidetään yli 50:n tulosta. Siksi olen positiivisesti yllättynyt monista yli 75:n tuloksista.

nps-overview

Mitä voin parantaa vuonna 2013

Pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni kouluttajana, valmentajana ja startup-yrittäjänä, joka on toinen intohimoni. Omakohtainen tekeminen kehittää käytännön osaamista ja ylläpitää koulutusten realistisuutta. Erityisesti haluan tänä vuonna perehtyä valmentamisen ja kouluttamisen eroihin sekä hyvään vuorovaikutukseen. Pehmeiden taitojen hiomiseen suosittelen lämmöllä Reetta Vanhasen NLP-kursseja.

Yrityspuolella olen kokeillut eri malleja laskuttaa työni. Perustin vuonna 2008 osakeyhtiön, jonka myin ystävälleni. Olen laskuttanut entisen yhtiöni kautta ja maksanut ystävälleni korvausta firman pyörittämisestä. Lisäksi olen kokeillut palvelua nimeltään Eezy.fi, jonka kautta voi laskuttaa ilman yritystä tai toiminimeä 8% korvausta vastaan. Pian päätän, millä mallilla toimin vuonna 2013. Päivittäinen toimintani säilyy kuitenkin samanlaisena.

Tärkeimpinä tavoitteinani pidän yhä parempien palveluiden tarjoamista asiakkailleni sekä osallistumista kotimaisen tuotekehitys- ja palvelukulttuurin kehittämiseen.

Ketterää ja onnistuvaa vuotta 2013!


Yksi vuoden 2012 huippuhetkistä oli kengurujen syöttäminen Featherdale Wildlife Parkissa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page