top of page

Scrum and XP from the Trenches

Henrik Knibergin Scrum and XP from the Trenches – How we do Scrum on monesta syystä suositeltava kirja aloitteleville sekä edistyneemmille ketterille kehitysryhmille, ScrumMastereille ja tuoteomistajille.

Ensinnäkin kirja on kunnioitettavan lyhyt, vain 127 sivua suurella fontilla ja selkeällä kuvituksella. Kirja tulee siis helpommin luettua, varsinkin kun se pureutuu heti alusta mainostamaansa asiaan – “How we do Scrum”. Ketterien menetelmien toteuttamisessa ongelmana on harvemmin tiedon puute, vaan sinänsä yksinkertaisten menetelmien käytännön soveltaminen kehitysryhmän, asiakkaan ja yrityksen parhaaksi. Tähän kirja on hyvä lääke erityisesti kehitysryhmien osalta.

Henrik antaa runsaasti konkreettisia esimerkkejä, kuinka Scrum ja eXtreme Programming (XP) -menetelmät kannattaa käytännössä toteuttaa tiimitasolla. Vaikka yhden yrityksen ratkaisu ei välttämättä sovellu kaikkiin ohjelmistokehityksen ongelmiin, antaa kirja mainion lähtökohdan oman ketterän kehitysformaatin ja -kulttuurin luomiseen.

Kirjan uusimman PDF-version voi ladata ilmaiseksi rekisteröitymällä InfoQ-käyttäjäksi. Suosittelen myös tilaamaan helpommin luettavan pokkariversion parilla kympillä esimerkiksi Amazonista.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page