top of page

My Helsinki -video nousi lentoon

Toukokuussa 2014 julkaisemani My Helsinki -video saavutti yli 250.000 katselukertaa. Kiitos kaikille kannustuksesta ja palautteesta.

Kuvasin videota kesä-marraskuussa 2013. Lentoja kertyi kymmeniä. Käytössäni oli DJI Phantom -nelikopteri varustettuna Hero3 Black Edition -kameralla ja H3-2D vakaajalla, joka pitää kameran vaakasuorassa kopterin liikkeistä riippumatta. Ostin kopterin multicoptercenter.com -verkkokaupasta, jota suosittelen.

Kysynnästä johtuen teen ilmakuvauskeikkoja kesälomallani 2014. Palveluni sopii useimpiin videoihin, mainoksiin ja TV-ohjelmiin. Elokuvatason tuotannoissa auttaa esim. Cinepic, Helicam ja K3.

Moni on kysellyt vinkkejä lentämiseen. Harjoittelu on syytä aloittaa rauhallisella paikalla, jossa ei ole vaaraa osua ihmisiin, eläimiin tai esteisiin. Tässä muutama vinkki harjoitteluun:

 1. Tutustu huolellisesti kopteriin ja sen ohjevideoihin

 2. Kytke virta tasaisella alustalla, jotta anturit kalibroituvat oikein

 3. Anna kopterin saavuttaa hyvä GPS-signaali ennen nousua, jotta kotiinpaluu toimii tarvittaessa

 4. Lennä vain suhteellisen tyynellä kelillä

 5. Noustessa käytä täyttä kaasua kunnes olet 2-3m korkeudessa, niin kopteri ei pääse kaatumaan irrotessaan maasta

 6. Pidä kopteri aina näköetäisyydellä

 7. Seuraa kellosta tai FPV-monitorista lentoaikaa ja palaa ajoissa takaisin. Akun varauksen laskiessa kopterin nostoteho heikkenee ja se voi kolahtaa maahan, jos laskeudut liian nopeasti

 8. Päivitä kopterin ohjelmisto ja kalibroi anturit säännöllisesti

 9. Kunnioita muita, minimoi riskit ja lennä järkevästi.

Ilmakuvaaminen ei toistaiseksi vaadi lupaa, mutta yksityisyyden suoja tulee huomioida. Julkisilla paikoilla saa kuvata, kunhan ei kuvaa ihmisiä läheltä ilman suostumusta. Ilmakuvauksissa on hyvä noudattaa Trafin suosituksia:

 1. Lentokorkeus enintään 150 metriä

 2. Kopteria lennätetään näköetäisyydellä

 3. Vältetään vaaran aiheuttamista

Lisätietoja

Finland.fi -artikkeli englanniksi City-lehden artikkeli Ilta-Sanomien artikkeli Iltalehden artikkeli Verkkouutisten artikkeli Svenska YLE:n artikkeli YLE:n uutinen syksyllä 2014 tulevista säännöistä Ohjeita Phantomilla lentämiseen Trafin tiedonantoja

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Σχόλια


bottom of page