top of page

Järjestys = prioriteetti + riippuvuudet

Päivitetty: 3. elok. 2021

Uusimmassa Scrum Guidessa sana prioriteetti on korvattu sanalla järjestys. Miksi hyvä termi on vaihdettu uuteen?

Scrumissa vaatimukset järjestetään aina keskenään, jolloin vain yksi voi olla tärkein. Englanniksi termi priority viittaa kuitenkin perinteisten projektien kategorioihin, kuten “critical”, joissa voi olla jopa kymmeniä samanarvoisia vaatimuksia. Uudella termillä korostetaan vaatimusten järjestämistä keskenään.

Toinen syy on, että prioriteetti ei yksin johda parhaaseen sijoitetun pääoman tuottoon (ROI), joka voidaan laskea jakamalla vaatimuksen bisnesarvo sen työmääräarviolla. Vasta kun perinteisen prioriteetin (ROI) lisäksi huomioidaan vaatimusten väliset tekniset riippuvuudet, riskit ja erityispiirteet, voidaan tuotteen kehitysjono järjestää optimaalisesti huomioimalla myös tuotekehityksen sujuvuus ja siten maksimoida kehitysjonon ROI.

Tuoteomistaja tuntee parhaiten bisnesarvon ja kehitystiimi tekniset riippuvuudet. Tuoteomistajan kannattaakin hyödyntää kehitystiimiä kehitysjonon järjestämisessä. Tähän sopii hyvin tuotteen kehitysjonon työstö (Product Backlog Grooming), jossa tuoteomistaja ja kehitystiimi pilkkovat vaatimuksia ja tiimi arvioi työmääriä. Tuotteen kehitysjonon järjestäminen maksimoi ROI:n ja nopeuttaa seuraavan sprintin suunnittelua.

Esim. Tuoteomistaja päättää vaihtaa vaatimusten A ja B järjestyksen toisinpäin kuultuaan kehitystiimiltä, että vaatimus B sisältää toiminnallisuutta, jota tarvitaan A:n toteuttamiseksi.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page