top of page

376 vuotta ketteriä kokemuksia

Päivitetty: 3. elok. 2021

Sytyke Ry:n ja Agile Finlandin järjestämä ‘booksprint’ tuotti kahdessa päivässä 376 vuotta ketteriä kokemuksia. Prosessi oli myös itsessään opettavainen ja onnistunut.

376 vuotta ketteriä kokemuksia ei ole ketteryyden perusteos, vaan teos on suunnattu henkilöille, joilla on käytännön kokemusta ketteristä kehitysmenetelmistä.

Kirjan suurin arvo on mielestäni useiden ammattilaisten erilaiset kokemukset. Kahden päivän aikataulun vuoksi kirjan ensimmäinen versio on prototyypin näköinen, joka sopii mainiosti ketterään aihepiiriin.

Kirjassa painotetaan menetelmävapautta, joka on mielestäni hienoa. Mikä tahansa menetelmä tai viitekehys on vain menestymisen karkea malli, jonka toteuttaminen organisaatiossa vaatii työtä, oivalluksia ja soveltamista. Scrum-koulutuksissa painotan aina, että yksinkertaiseen ja puutteelliseen Scrumiin kannattaa usein yhdistää mm. XP-, TDD-, ATDD- ja Kanban-menetelmiä. Malleilla itsellään ei tulisi olla itseisarvoa, vaan ainoastaan niiden avulla saavutetuilla parannuksilla. On kuitenkin tärkeää ymmärtää käyttämänsä kehitysmallien periaatteet, tavoitteet ja hyödyt, jotta niiden soveltaminen onnistuu.

BookSprint-tapahtuma oli mukavan talkoohenkinen, opettavainen ja onnistunut. Jos olet kiinnostunut kirjan nopeasta kirjoittamisesta porukalla, tutustu BookSprint-konseptiin.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page