top of page
Kangaroos - MobAI3 Page Background2.jpg
Lekman-palvelu-MobAI2.png

MobAI Express

Opi Teslan AI-avusteinen, huipputuottava ja mullistava tiimityömalli robotiikka-simulaation kautta.

Car Factory

Työpajan taustaa

Teslan ja SpaceX:n radikaalisti erilainen työtapa mullistaa tuotekehitystä. Näissä yrityksissä ei käytetä agilea, sprinttejä, kanbaneita, daily scrumeja, product backlogeja, JIRAa, tuoteomistajia tai tuotteen katselmointeja. Siis että MITÄ?

Joe Justice on ketterän hardware-kehityksen pioneeri ja entinen Teslan työntekijä. Hän on nimennyt Teslan ja SpaceX:n työskentelytavan MobAI:ksi.

MobAI:n perusidea

Kunkin työvuoron alussa tuhannet Teslan ja SpaceX:n työntekijät kokoontuvat valtavien näyttöjen ääreen tarkastelemaan reaaliaikaisia KPI-mittareita, kuten esimerkiksi auton penkin valmistuskustannusta, painoa, mukavuutta, törmäysturvallisuutta tai moottorin sähkönkulutusta, jne.

Pullonkaulojen poistamiseksi työntekijät jakautuvat itseohjautuvasti noin 50 hengen ryhmiin, ja sitten 3-5 hengen tiimeihin (mobeihin). Jokainen tiimi keskittyy päivän aikana parantamaan valitun pullonkaulan KPI:tä ja automatisoimaan muutoksen. Jos tiimi onnistuu, muutos viedään seuraavana päivänä tuotantoon.


MobAI-nimi tulee siitä, että tiimit käyttävät aktiivisesti keinoälyä ideoiden ja ratkaisujen löytämiseen. Keinoäly, data ja mittarit korvaavat keskijohdon tarvetta.

MobAI Chatbot v0.1

Alla oleva GPT4-tekoäly on koulutettu Joe Justicen MobAI-materiaaleilla. Voit kysyä vaikkapa lisätietoja tai kuinka voisitte soveltaa MobAI-konseptia omassa työssänne.  

MobAI:n etuja ja hyötyjä

 • Ei kokouksia: Jos tiimi "mobbaa" vähintään tunnin päivässä, daily scrum tulee tarpeettomaksi. Kokopäiväinen mobbaus tekee muistakin palavereista tarpeettomia, koska tuotetta ja prosessia tarkastellaan jatkuvasti yhdessä.

 • Tehokas tiimityö: Keinoäly ja reaaliaikaiset mittarit ohjaavat tiimin toimintaa ja parantavat jatkuvasti KPI-arvoja. 

 • Oleelliseen keskittyminen: Tiimin aikaa ei kulu JIRA:n, sprint backlogin tai kanban-seinän tms. hallinnointiin, koska tiimi työstää yhden asian kerralla valmiiksi ja valitsee seuraavana päivänä uuden haasteen metriikan perusteella.

 • Nopeammat muutokset tuotteeseen: Tesla ja SpaceX tekevät tuotteisiinsa nopeiten muutoksia, olipa kyseessä uusi toiminto tai vanhan parannus.

 • Jatkuva oppiminen johtaa monitaitoiseen tiimiin: Kun MobAI-tiimi työskentelee pitempään yhdessä, jokainen tiiminjäsen oppii kaikkia tiimin taitoja.

 • Täysi omistajuuden tunne mahdollistaa itseohjautuvuuden: Kun jokainen kokee omistavansa kaiken työn, kyky ja halu vastuun ottamiseen kasvaa.  

 • Joustava ja kevyt resurssien (ihmisten) ohjaus: Tiimejä ja niiden työskentelyn kohteita voidaan tarvittaessa muuttaa päivittäin ilman keskijohtoa.

 • Pienempi henkilöstöriski: Monitaitoisissa tiimeissä työntekijöiden vaihtuvuus sekä siitä muodostuvat riskit pienenevät.

 • Sopii myös etätyöhön: MobAI sopii myös etätyöskentelyyn, jos tehdään pelkästään ohjelmistokehitystä tai vastaavaa "aineetonta" työtä.

 • Innovatiivinen lähestymistapa: Opi maailman johtavien yritysten työskentelytapa ja sovella sitä omassa organisaatiossasi.

Yksi päivä 2.900€ alv 0% max. 5 hlö
3 tuntia 1.900€ alv 0% max. 5 hlö
Asiakkaan tiloissa tai virtuaalisesti
Varaa aikasi
varauskalenterista
Image by Joe Woods

Miksi tilata MobAI Express?

 • Opitte Teslan ja SpaceX:n mullistavan tavan tehdä tuote- ja palvelukehitystä

 • Opitte perustelemaan MobAI:n hyödyt ja vaatimukset organisaatiolle

 • Opitte ohjaamaan MobAI-työskentelyä sen tärkeimmillä rooleilla

 • Työpajassa ohjelmoidaan aitoa pientä teollisuusrobottia (ellei toisin sovita, jos kyseessä on vähemmän tekninen tiimi).

 • Saatte radikaalia ajateltavaa tuote- ja palvelukehityksen parantamiseksi

 • Kouluttajana on minimalisti ja Tesla-fani Lare Lekman, joka on yksi Suomen kokeneimmista Agile-, Scrum- ja Lean-kouluttajista.

Palvelun kuvaus

Professional Scrum Master Class Photo

Osallistavuus oli parasta, kun ei ollut luento vaan oikeasti tehtiin yhdessä. Kurssin sisältö oli ihan timanttia tosielämän Scrumiin, koska kaikkea ei kerrottu vain Scrum Guiden näkökulmasta, vaan myös sitä miten se tosielämässä voi mennä. Jos jotain parannettavaa pitää miettiä niin kiire vähän oli, että asiaa olisi riittänyt kolmenneksikin päiväksi.

Maksuton siirto ja peruutus

Siirto ja peruutus on maksutonta viimeistään 24h aikaisemmin. Soita 040-849 5117 tai lähetä viesti lare.lekman@gmail.com.

bottom of page