top of page
Lekman_APS.jpg
Scrumorg-PSM_outertext-1000.png

Professional Scrum Master®

Työpajamainen koulutus Scrumin ymmärtämiseen, ammattimaiseen hallintaan, fasilitointiin ja aidon tiimityön kehittämiseen.

Scrumorg-PSM-1000.png

Kaksipäiväinen Professional Scrum Master® -koulutus tarjoaa osallistujille ammattimaiset tiedot, taidot ja asenteet Scrumin hyvään hallintaan, fasilitointiin sekä nykyisen Scrum-toteutuksen arviointiin ja kehittämiseen.

Scrum.orgin työpajamainen koulutus opettaa Scrumin taustalla olevat mekanismit sekä tehokäytön tiimityössä aktiivisten sprint-simulaatioiden, keskusteluiden, teorian ja havainnollisten esimerkkien avulla. Koulutus tähtää erityisesti osallistujien omien oppimistavoitteiden saavuttamiseen.

Koulutus ei vaadi ennakkotietoja ja soveltuu myös henkilöille, jotka eivät toimi Scrum Mastereina, mutta haluavat kehittää osaamistaan. Mukaan ovat siis tervetulleet myös asiantuntijat, tuoteomistajat ja johtajat, oppimaan lisää ja kehittämään yhteistyötä Scrum Mastereiden ja tiimien kanssa.

Kurssin jälkeen osallistujat suorittavat osana Professional Scrum Master® -sertifikaattia omalla ajalla verkossa tehtävän online-kokeen. Koulutus sisältää kaksi maksutonta yrityskertaa. Kerran saavutettu PSM-sertifikaatti ei vaadi vuotuisia jäsenmaksuja.

Ammattimaista fasilitointia ja valmennusta

 

Professional Scrum Master® -kurssi antaa pohjan Scrum-tiimin ammattimaiselle fasilitoinnille (työn helpottamiselle), valmentamiselle (ajattelun kehittämiselle) ja työn virtauksen optimoinnille.

 

Sisältöä painotetaan osallistujien kokemuksen ja tavoitteiden mukaan. Osa harjoituksista toteutetaan Applying Professional Scrum® sprint-simulaatioilla. Lisäksi on ryhmäkeskusteluita, harjoituksia, havainnollisia esimerkkejä ja teoriaa.

Kickoff ja preppaustyöpaja tukevat sertifiointia

 

Professional Scrum Master® -koulutus sisältää erillisen 60 minuutin Kickoff online-videopuhelun, jossa tutustutaan kurssin ohjelmaan ja luodaan oppimistavoitteet. Näin varsinainen koulutus käynnistyy mukavammin.

 

Muutama päivä kurssin jälkeen on 60 minuutin online-preppaustyöpaja, jossa valmistaudutaan Professional Scrum Master -loppukokeeseen ja annetaan muutamia “tärppejä”. Tunnin kestävä PSM-koe tehdään omalla ajalla verkossa monivalintakokeena.

Image by Joe Woods

Mikä muuttuu Professional Scrum Master -koulutuksessa?

  • Agilen, Leanin ja Scrumin tärkeimmät mekanismit, arvot ja käsitteet kirkastuvat

  • Simulaatiot antavat lentävän lähdön Scrumin tehokäyttöön ja kehittämiseen

  • Opit perustelemaan ketteryyden hyödyt ja vaatimukset

  • Opit fasilitoimaan Scrumin kokoukset ja rutiinit ammattimaisesti ja tehokkaasti

  • Osaat hyödyntää julkaisun suunnittelua Scrum-projektin läpivientiin

  • Lopetat vanhentuneiden käsitteiden käyttämisen (esim. Grooming)

  • Ketterän kehityksen perustiedot varmistetaan ja päivitetään nykyaikaan

  • Sisältää virtuaalisen 60 minuutin kickoffin ja 60 minuutin preppaustyöpajan

  • Sisältää Professional Scrum Master® (PSM) -sertifikaatin loppukokeen läpäisseille.

Palvelun kuvaus

Luokkakuva_edited_edited_edited.png

Osallistavuus oli parasta, kun ei ollut luento vaan oikeasti tehtiin yhdessä. Kurssin sisältö oli ihan timanttia tosielämän Scrumiin, koska kaikkea ei kerrottu vain Scrum Guiden näkökulmasta, vaan myös sitä miten se tosielämässä voi mennä. Jos jotain parannettavaa pitää miettiä niin kiire vähän oli, että asiaa olisi riittänyt kolmenneksikin päiväksi.

Varaa yksityiskoulutus omalle henkilöstölle

Yksityiskoulutus on toimiva ja edullinen vaihtoehto, kun haluatte kouluttaa yli kolme osallistujaa. Yksityiskoulutus järjestetään organisaationne tiloissa tai muussa sopivassa paikassa. Tilaaja varaa koulutustilan, aamukahvin, lounaat sekä iltapäiväkahvit.

1.

Tarkista yksityiskoulutusten hinnasto. Yksityisessä koulutuksessa voidaan keskittyä paremmin organisaation sisäisiin asioihin. Laskutus on toteutuneen osallistujamäärän mukaan. Poissaoloista ei koskaan laskuteta.

2.

Etsi varauskalenterista osallistujille sopivat kaksi peräkkäistä vapaata päivää ja varaa ensimmäinen kurssipäivä. Varauksen voi siirtää tai peruuttaa maksutta viimeistään 24h etukäteen. 

3.

Olen sinuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse käytännön järjestelyiden sopimiseksi. Lähetän kurssikutsun pohjan, jossa on kurssin alustava aikataulu, ohjeita osallistumiseen sekä ennakkomateriaalia. Kutsun voit liittää osallistujille kurssin kalenterivarauksiin tai lähettää sähköpostilla. Kurssi laskutetaan jälkikäteen hinnaston toteutuneen osallistujamäärän mukaan.

Tunnelmia kurssilta

Professional Scrum Master -kurssin lähtökohtana on tekemisen kautta oppiminen.

PSM-koulutus on saatavilla perinteisenä lähikoulutuksena tai vuorovaikutteisena virtuaalikurssina.

Tilaisuuden siirto tai peruutus

Yksityistilaisuuden voi siirtää tai peruuttaa maksutta vähintään 24 tuntia aikaisemmin. Free re-schedule or cancel for private events at latest 24 hours in advance. Call 040-849 5117 or email lare.lekman@gmail.com.

bottom of page