top of page

Ketterän kehityksen ostajan opas julkaistu

Päivitetty: 3. elok. 2021

Ketterän ohjelmistokehityksen asiantuntija ja konsulttiyhtiö Houston Inc:n osakas Vesa Teikari on julkaissut oppaan ketterän kehityksen ostamisesta.

Teoksessa käydään läpi milloin ketteryys on oikea tapa tehdä ohjelmistoja ja esitetään neljän askeleen lähestymistapa projektin suunnitteluun, määrittelyyn, ostoon ja ohjaukseen.

Sopimustason ratkaisuksi teos esittelee yhteisten hyötyjen ja jaettujen riskien bonus/loss -mallin. Siinä projektille lasketaan normaalihinta, esim. 100 €, mutta sopimukseen kirjataan hinnaksi 95 €. Jos projektin tavoitteet saavutetaan, maksetaan hinnan päälle bonuksena 25 €. Tällöin toimittaja saa projektista aina joko 95 € (loss) tai 120 € (bonus), eikä koskaan 100 €.

Malli vastaa pitkälti tavoitehintamallia, jossa projektin hinnaksi sovitaan riittäväksi arvioitu määrä sprinttejä. Mikäli toimitus viivästyy toimittajan vuoksi, annetaan ylimääräisistä sprinteistä esimerkiksi 20% alennus. Jos taas tilaaja on tyytyväinen ennen sprinttien tavoitemäärän täyttymistä, lupautuu tilaaja maksamaan toimittajalle bonuksena esimerkiksi 20% toteutumattomista sprinteistä tavoitemäärään verrattuna.

Ketterän kehityksen ostajan opas on suomenkielisen Scrum Guiden ohella ainoa suomenkielinen ketterän kehityksen julkaisu. Lisätietoja saat oppaan kotisivuilta ja voit tilata sen tilauskaavakkeella. Lämpimät onnittelut Vesalle ja Houston Inc:lle!

Monimutkaista ja nopeasti muuttuvaa maailmaa voi yrittää hallita säännöillä ja byrokratialla. Se on typerää eikä se toimi, mutta se antaa hallinnan tunteen. Ketteryys toimii paremmin. Tämä opas kertoo, miten saat kilpailuetua hankkimalla ketterämmin tuotettuja ohjelmistoja. Sinulle räätälöityjä, tähän aikaan sovitettuja. -Mikael Jungner

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page